Регион

Зърнопроизводителите блокираха пътя към Турция за близо 2 часа

ПротестътНад 300 тежки земеделски машини блокираха пътя на 2 километра от ГКПП „Капитан Андреево“ по обяд.

Блокадата продължи повече от час и половина като през това време бе осигурена триметрова аварийна лента, през която ще бъдат пропускани линейки и автомобили с бързоразвалящи се стоки. 

По време на днешната блокада трябваше да бъде отслужен водосвет по случай Андреевден, който е и празник на зърното. Свещеникът обаче се отказа и вместо това земеделците се поздравиха със серия от народни танци.

По време на блокадата леките автомобили бяха отклонявани по обходни черни пътища. Няколко десетки камиона изчакаха вдигането на блокадата. При потеглянето голяма част от тях поздравиха протестиращите с клаксони.

Земеделците настояват да им бъдат дадени обещаните предизборно национални доплащания както и средствата за акциз върху горивата им.

Лидерите на протестните действия са категорични, че те ще продължат и в следващите дни, докато исканията им не бъдат изпълнени.

Протестът Час след началото на блокадата се заформи скандал между протестиращите и органите на реда. Земеделците възроптаха, че предполагаем служител на полицията заснема щателно всички номера на селскостопанска техника.

Притесняваме се, че още от утре ще започнат привиквания в полицейските управления, заяви председателя на регионалния Съюз на зърнопроизводителите Тенчо Тенчев.

Вижте видео репортаж

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button