Хасково

Над 150 си измериха кръвното в Хасково, вече и 40-годишни са с хипертония

Хипертонията продължава да се подмладява, като вече има и 40-годишни с високо кръвно, съобщи Мария Янева от Българска лига по хипертония.

Днес от организацията извършиха безплатни измервания на кръвното налягане в центъра на Хасково, като от възможността се възползваха над 150 души. Мотото на проявата е „Измерване, което спасява живот. Твоя“. Националната кампания е Май месец за мерене, като се посещават редица градове в страната.

В меренето на кръвното и консултациите се включиха студенти от хасковския Медицински филиал на Тракийския университет и доброволци от младежкия червен кръст.

Кръвно
Мария Янева

Според Янева има доста хора, които не си следят здравословното състояние и такива, които не си спазват терапията. Тя предупреди, че кръвното налягане са покачва бавно с времето и по тази причина пациентите са много изненадани като чуят диагнозата Хипертония.

КръвноДецата също са изложени на риск, свързан с лоши хранителни навици, затлъстяване и наднормено тегло, липса на физическа активност, лошо качество на съня, а в България и заради прекомерна и ежедневна употреба на всякакви енергийни напитки, алармират специалистите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button