Хасково

Болница „Щерев“ консултира в Хасково двойки с репродуктивни проблеми

доц.д-р Атанас ЩеревСпециалисти от софийската Специализирана акушеро-гинекологична болница „Д-р Щерев“ ще консултират двойки с репродуктивни проблеми от областта. Акушер-гинеколозите ще си носят дори апаратура, за да могат да извършват качествени прегледи на място.

Това каза в Хасково днес доц. д-р Атанас Щерев – бащата на ин витрото в България. Той бе на визита в областната болница по покана на ръководството й.

Оглеждайки АГ отделението ви се върнах години назад. Самия факт обаче, че тук се раждат живи и здрави деца говори за квалификацията на лекарите“, коментира доц. д-р Щерев. Той призна, че МБАЛ – Хасково  не е европейска болница, тъй като няма необходимата апаратура за прецизна диагностика.

„Все пак трябва да бъдем реалисти. Можем да си затворим очите, можем да критикуваме. Истината е, че става въпрос за стотици хиляди левове„, допълни доц. д-р Атанас Щерев. Той изрази надежда, че ръководството на  болницата, Общински съвет и Държавата ще успеят да ги осигурят. Управителят на МБАЛ – Хасково д-р Славчо Близнаков дори излезе с предложение към Община Хасково – да вложи изплатените преди дни близо 60 000 лева за данъци в закупуването на нов ехограф за АГ отделението.

Междувременно специалистите от София ще си носят апаратура. Утре ще стане ясно кога е акушер-гинеколозите от клиника „Д-р Щерев“ ще стартират прегледите в областната болница. Това, което се знае със сигурност е, че прегледът ще струва 50 лева, а телефонът, на който желаещите могат да си запазят час е 038/606 807.

От тук нататък МБАЛ – Хасково и доц. Щерев ще работят в посока създаване на Център за нови репродуктивни технологии в Хасково. Така вместо да ходят в София, Пловдив, Варна или в чужбина, нуждаещите ще могат да се възползват от ин витро процедурите на място.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.12.2011 12:26 12:26

Скъпи млади жени, не ставайте пациентри на доц Щерев. За него вие сте процент успеваемост.

Back to top button