Хасково

Прокуратурата иска депутатския имунитет на Делян Добрев

Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев и сваляне на неговия имунитет, съобщават от държавното обвинение.

Предложението е изготвено от прокурор от отдел „Специализиран“ към СГП във връзка с досъдебно производство, по което народният представител е обвиняем за умишлена безстопанственост в особено големи размери и представляваща особено тежък случай, допълват от прокуратурата.

Твърденията са за това, че престъплението е извършено от депутата в качеството му на министър на икономиката, енергетиката и туризма. Той не е упражнил достатъчен контрол върху работата на изпълнителния директор и на Съвета на директорите на БЕХ ЕАД, като не е организирал, координирал и контролирал осъществяването на държавната политика в областта на енергетиката, посочват държавните обвинители.

Цитира се решение на Министерски съвет от 28 март 2012 г. за прекратяване изграждането на Ядрена централа на площадка „Белене“, потвърдено с решение Народното събрание. Според наблюдаващия прокурор заради неосъществения контрол са последвали значителни щети за предприятието – НЕК ЕАД, което е дъщерно дружество на БЕХ ЕАД, в размер общо на 4 561 697 евро.

Това е бутафория с цел политическа репресия. Имаше 20 страници мотиви защо няма престъпление, сега това същото нещо възобновяват, защото не могат да измислят друго. След 9 години възобновяват старата манджа, за да ме тормозят. Това заяви Делян Добрев по-късно от централата на ГЕРБ.

Той обяви, че това идва след изказването на Гешев, че ще се саморазправи с „политическия боклук“. Саморазправата започна с мен, а прокуратурата е репресивен орган, коментира Добрев.

Haskovo.info припомня, че през 2016 г. от прокуратурата отново поискаха снемане на имунитета на Делян Добрев. Тогава той внесе заявление в деловодството на Народното събрание за съгласие за снемане на имунитета му. Добрев коментира, че не е виновен за нищо и това бързо ще се докаже в съда. „Далаверата „Белене“ беше спряна от мен. Надявам се прокуратурата да намери истинските виновници“, каза тогава народният представител.

Делян Добрев се отказа от имунитета: Не съм виновен за нищо

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анна
Анна
23.05.2023 18:18 18:18

Айдеее, от кога те чакаме бе ,каскет, мачкай

Хжжгб
Хжжгб
23.05.2023 18:40 18:40

Браво на каскета

вип
вип
23.05.2023 18:57 18:57

Интересно…

гери
гери
23.05.2023 19:51 19:51

бат тенчо ще го спаси.

Анонимен
Анонимен
23.05.2023 20:00 20:00

Ами 4млн.за фалшивите кладенци в Хаскоо кога,ко стана с радиоактивната вода

Димитровградчанин
Димитровградчанин
23.05.2023 23:08 23:08

Най после наглия и алчен Делян Добрев да си получи заслуженото всичките му приказки са пълни лъжи ,на които даже и бездомните кучета му се смеят . Кофти е че все още има хора ,които му вярват .

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК
24.05.2023 18:10 18:10

Време беше..Ще дойде Видовден и за другите около него.Да дойде главния прокурор и да извади кирливите ризи на всичката мафиотска върхушка в Хасково и областта.

Back to top button