Спорт

Сестри Стоеви ще тренират в чужбина?

Посрещането

Стефани Стоева

Европейската шампионка по бадминтон за девойки Стефани Стоева и сестра й Габриела догодина може да тренират в чужбина.

„Имаме много предложения от клубове от България и чужбина. С един от тях преговорите ни са в много напреднала фаза„, издаде днес в аванс бащата на талантливите бадминтонистки Светослав Стоев. Той обаче отказа да назове името на клуба и от коя държава е, но заяви, че имало предложения от отбори от Австрия и Германия, но те били изпуснати, тъй като по една или друга причина са пропуснали датите за преглеждане на договорите.

„Със съпругата си ще решим какво ще е бъдещето на дъщерите ни. За нас е важно тяхното професионално развитие„, допълни Светослав Стоев.

Тази сутрин сестри Стоеви бяха посрещнати тържествено в Спортното училище в Хасково, където учат. Преподаватели и ученици поздравиха 16-годишната Стефани със спечелената преди дни в Португалия европейска титла по бадминтон, която е първа за България.

Посрещането

Ангел Ангелов покани сестри Стоева на Бала на звездите

Шампионката, която не загуби и гейм в Португалия, сподели, че е била притеснена само по време на първата си среща. Оттам нататък играла спокойно и „както може“. По-голямата й сестра Габриела бе категорична, че въобще не се е съмнявала в успеха на Стефани и го е очаквала.

До края на годината двете бадминтонистки ще участват в състезания в Рим и Истанбул.

Сестри Стоеви и техният треньор Станимир Бойчинов бяха поканени на бала на звездите, който областната администрация организира на 22 декември. Старши експертът Ангел Ангелов връчи букет на Стефани Стоева от името на областния управител. Еврошампионката получи поздравления и от Силвия Тенчева – главен експерт на Министерството на спорта за областите Хасково и Кърджали. 

На церемонията по посрещането на новата европейска шампионка по бадминтон обаче нямаше представител на общината.

Не сме ги поканили, тъй като те нямат никакво отношение към спорта“, заяви пред Haskovo.info директорът Генчо Генев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button