Хасково

Ученици играят „Танц на пингвините“ за Световния ден за борба със СПИН

Отбелязването на Световния ден за борба със СПИН„Танцът на пингвините“ бе една от инициативите, с които учениците от Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ отбелязаха днес Световния ден за борба със СПИН.

Чрез масовия танц на голямото междучасие децата изразиха своята съпричастност  към проблема с опасната болест. Клуб „Журналист“ към училището подготви радиопредаване и презентация по темата.

Всички ученици и учители традиционно на този ден бяха закичени с червените лентички, символизиращи подкрепа и внимание спрямо болестта. Бяха раздадени информационни материали и презервативи.

За днешния ден в гимназията бе създаден и информационен център, където всеки може да се допита за характера на заболяването, как се предава болестта, нейните симптоми, начините за предпазване. Доброволците от клуб „Заедно“ подготвиха и табло на посланията, върху което всеки можеше да запише своите мисли. Осмокласниците изгледаха филма „Тайната“, предоставен от РЗИ-Хасково.

Отбелязването на Световния ден за борба със СПИН Отбелязването на Световния ден за борба със СПИН

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button