Хасково

42-ма от Езиковата подредиха картини във „Форум“

Откриването на изложбатаВ навечерието на Коледните празници 42 млади художници от ГПЧЕ „Проф. Асен Златаров“ представят свои творби на изложбата, която се открива тази вечер в галерия „Форум“. Тя е част от проявите под знака на вече отпразнувания тържествено юбилей на гимназията. 

50-те картини са създадени по време на двата училищни пленера с ръководител художника Андрей Каменов. Има и няколко съвсем нови, с още незасъхнали бои.

Откриването на изложбатаЦялата пъстра творческа продукция показва нивото, което са постигнали гимназистите в сферата на изобразителното изкуство. Някои за първи път работеха с маслени бои, пленерите нямаха определена тема и всеки рисуваше това, което му е на душата, разказа Андрей Каменов. 

Част от авторите не дойдоха на откриването на изложбата галерията, за да получат поздравления и цветя, тъй като от тази есен вече са студенти. Открили нови заложби у себе си, някои се ориентират към дизайнерски специалности в наши и чужди университети.

Откриването на изложбата Откриването на изложбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button