Регион

Откриха близо 270 000 контрабандни цигари в мебели

Близо 270 000 контрабандни цигари, укрити в мебели, откриха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 23 май на входящо трасе на митническия пункт пристигнал лекотоварен автомобил с чужда регистрация. Шофьорът – български гражданин, представил редовни документи за превозваната стока – мебели от Турция за Франция.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентген. При последвалия физически контрол в декларираната стока – в дъното на дивани и в шкафове с двойна стена, са открити 13 440 кутии (268 800 къса) цигари с турски акцизен бандерол. Тютюневите изделия на стойност 84 627 лева са задържани.

ЦигариПо случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button