Регион

Откриха официално „Нашето летище Узунджово“

МИГ-21 в центъра на УзунджовоМемориалът „Нашето летище Узунджово“ бе официално открит днес. В центъра на селото гордо се извисява МИГ-21 – последният модел изтребител, който е бил на въоръжение в летището преди закриването му през 2002 година. Освен него на площада е монтиран бюст-паметник на Георги Бенковски, който е стоял повече от 50 години на централната алея на военното градче. Паметна плоча напомня за загиналите в полет 20 летци.

Паметта на загиналите бе почетена и по време на тържественото откриване на мемориала с минута мълчание. От инициативния комитет обясниха, че продължават да събират средства, за да обогатят мемориала. Плановете им включват поставянето на радарна антена край самолета. Ако успеят смятат да поставят и още един изтребител на площада. Този път обаче искат това да е МИГ-15 – първият самолет, който е ползван в средата на миналия век в новооткритото тогава лещите Узунджово.

Вижте видео репортаж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
antikom
antikom
04.12.2011 23:13 23:13

Защо крилата на Мига са малки?
За да не може социалистическия летец да избяга с него към „лошия“ Запад.

Back to top button