Хасково

Инспекцията по труда засилва проверките в селското стопанство

Засилват се проверките в селското стопанство с настъпването на активния сезон в сектор, съобщават от Инспекцията по труда в Хасково.

Работодателите трябва да сключват трудови договори с наетите от тях работници. Еднодневните трудови договори не се регистрират в НАП. Наетите не губят право на социално подпомагане и не се спират обезщетенията им за безработица. Те получават допълнителен доход от труд заедно със социалните помощи и обезщетения.

От началото на годината Инспекцията по труда в Хасково е предоставила 7 756 еднодневни трудови договори на 18 земеделски стопани.

Междувременно през април от Инспекцията са извършили 94 проверки в Хасковска област, като са констатирани 460 нарушения. Приложени са 451 принудителни административни мерки и са съставени 17 акта.

Влезлите в сила наказателни постановления са 8 за общо 6 640 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button