Хасково

71-годишна бивша учителка завърши компютърен курс

Пенка Калайджиева71-годишната Пенка Калайджиева направи първите си стъпки в компютърното обучение. Бившата учителка по музика в СУ „Стефан Караджа“ се включила на драго сърце в курса в местонто читалище „Пейо Яворов“, където помагала на секретаря Росица Димова за Лазарската група към културното средище.

„Имам дъщеря и син. Синът ми е в Германия. Чуваме се само по телефона. Сега ще мога да му изпращам имейли„, разказа Пенка Калайджиева.

Тя има компютър, но досега не го е включвала, тъй като не е можела да работи с него. Сега след като вече може да пише и работи с електронна поща домашното PC няма само да събира прах в дома й. „Дъщерята ще ми помага“, допълни пенсионерката.

Пенка Калайджиева е сред 10-те човека, които секретарят на читалище „Пейо Яворов“ Росица Димова е обучила. „Правим го за възрастните хора от квартала“, разказа тя е допълни, че най-възрастният й ученик засега е била 81-годишната Дора Велевска. Курсът в читалището е 5-дневен. За това време хората от третата възраст не успяват да научат много, но усвояват полезни неща – да пишат текст, да влизат в интернет и да пращат имейли.

{mosloadposition uczaedno}

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button