Регион

В Симеоновград скочиха срещу общите водомери

Срещу общите водомериПодписка срещу общите водомери събират в Симеоновград. Причината е, че сметките на хората в блоковете се увеличили драстично след като от ВиК поставили измервателните устройства във входовете.

В повечето блокове общи водомери били поставени през лятото. За няколко месеца разликата между показанията на индивидуалните и общите измервателни устройства нараснала драстично. Най-фрапантен е случаят в блока на Васил Делчев. Там последното показание на общия водомер било 106 кубика над отчетените от индивидуалните.

Срещу общите водомериВъв ВиК – Хасково вече са постъпили куп жалби и част от общите водомери са свалени, за да им бъде направена проверка дали отчитат вярно, информираха от дружеството.

Хората в Симеоновград обаче са решили да не чакат проверките на водомерите, защото според тях отчитат грешно. Затова те свикаха общоградско събрание и започнаха подписка, която ще изпратят до парламента и куп други институции.

С нея симеоновградчани настояват временно да бъдат свалени всички общи водомери и те да бъдат сертифицирани в независима лаборатория.

Вижте видео репортаж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button