Спорт

Инциденти в първия ден на автомобилното състезание в Хасково

Няколко инцидента станаха на състезателното трасе и покрай него в първия ден на автомобилното състезание от пистовия шампионат – затворен маршрут в хасковския квартал „Орфей“.

Днес са тренировките и квалификациите, като движението по булевард „Васил Левски“ и части от булевард „Раковски“ и улица „Ком“ е затворено от 12 до 17 часа като има обходни маршрути. Стартират пилотите от сериите Лада, Спорт, Туринг и Макси.

Втората серия беше временно прекъсната, защото край кръговото до ВиК хасковлията Иван Минев със своя автомобил излезе от трасето. Той освободи пистата на собствен ход, но не продължи с квалификацията.

Малко по-рано пък мъж падна от площадка до блок 11, където се бяха събрали зрители. Той е загубил равновесие и се е търколил 3 – 4 метра, като е паднал на улицата и си е ударил главата. До пристигането на линейката хората му бяха бинтовали главата. Има жители на квартал „Орфей“, които се жалват от високите децибели.

Официалните стартове са в неделя, като движението ще бъде затворено от 10 до 14:30 часа. Промяна има и в маршрутите на градския транспорт.

РалиСред най-атрактивните прояви на „Писта Хасково“ ще бъде дефилето на пилотите. То ще бъде веднага след официалното откриване на шампионата в 10:30 часа. Очаква се от цялата страна в Хасково да пристигнат 18 членове на Кабриолет клуб България. Те ще направят демонстративна обиколка на трасето заедно с пилотите.

Временна организация за безопасност на движението за 27 и 28 май, както следва:

– по бул. „Васил Левски“ град Хасково – в участъка от кръгово кръстовище на ул. „Ком“ до пътен възел „Орфей“, пътна връзка за бул. „Раковски“ – посока Димитровград, пресичане на бул. „Раковски“, качване на пътен възел „Орфей“, бул. „Васил Левски“ – посока улица „Пловдивска“, връщане по същата улица, слизане по пътна връзка, бул. „Раковски“ до предварително приготвено пресичане на разделителната ивица срещу бензиностанция “EKO”, преминаване по източното платно на бул. „Раковски“, пътна връзка на кв. „Орфей“, по бул. „Васил Левски“ включване в локалното платно, пресичане на зелената ивица до подлез „Орфей“, включване в директното трасе на бул. „Васил Левски“ до кръгово кръстовище на ул. „Ком“, включително и кръговото кръстовище.

– шофьорите, които наспускат или влизат в града ще преминават по обходни маршрути, като движението се насочва по съседни улици и сигнализирането ще се извърши с пътни знаци.

РалиТролейбусите ще бъдат заменени с автобуси и ще се движат по маршрут: ЗММ-ЖП гара – Окръжна болница – Автогара – бул. ”Раковски” – ул. ”Дунав” – бул. ”Васил Левски” – бул. ”Съединение” – ЗММ.

Линия 104 – електроавтобус ще се движи по маршрут: Бившия ДАП – бул. „Освобождение” – бул. ”България” – бул. ”Съединение” – бул. ”Раковски” до кръговото на бул. ”Раковски” и обратно.

40 пилоти стартират на автомобилното състезание в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

12 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Галя Карааргирова
Галя Карааргирова
27.05.2023 19:10 19:10

Състезанията, независимо от какво естество, са хубави нещо. НО: когато те се провеждат на място и във време, които не пречат на останалите граждани! Дали въпросното състезание е такова?! Категорично:НЕ! От 12 до 18 ч. ние, живущите в кв.Орфей и всички останали, живеещи около маршрута, бяха ПРИНУДЕНИ да изтърпят ужасния, нестихващ шум, предизвикан от състезаващите се автомобили! Питам: някой от кметското ръководство дали въобще се замисли преди да се разреши това безумие?!!! Явно, НЕ! Е, благодарим за гражданската ви отговорност, господа управляващи!

Idioti
Idioti
27.05.2023 20:38 20:38

Извинете Галя но това мероприятие се случва веднъж в година за два дни вие и още 10 мрънкащи същества ще потърпите малко не е станало кой знае какво

Тедялкова
Тедялкова
27.05.2023 20:52 20:52
Отговор до  Idioti

И какво ,като е веднъж в годината !?Защо наричате мрънкащи същества потърпевшите жители на квартала.!!!Тези състезания са БЕЗУМИЕ! Освен шума, замърсават неимоверно въздуха! А,колко средства отиват на вятъра?!Средства ,които биха могли да подкрепят благородни каузи.!

Idioti
Idioti
28.05.2023 8:49 8:49
Отговор до  Тедялкова

Просто си търсите за какво да се оплаквате това сме българите винаги трябва да има за какво да се оплаква и пак казвам не е постоянно в годината един път е можеше просто да си замълчите а не да оревавате всичко

Анонимен
Анонимен
27.05.2023 23:35 23:35
Отговор до  Idioti

Ti si edin idiot!!!!!!

Анонимен
Анонимен
27.05.2023 19:27 19:27

То ,ако беше от 12 до 18 часа добре,но те започнаха още в 7,30 в почивните дни на живеещите в квартала. Смятам,че е крайно неподходящо мястото за провеждане на такъв тип състезание,което е нетърпимо шумно! Трябва Община Хасково да помисли за друго място, което е извън града.

Ицо
Ицо
27.05.2023 21:05 21:05

Мрънкащите ще си мрънкат винаги и за всичко! Състезанието наруши тяхната уикенд идилия , на препускащи гондоли и коли ( те са еко и не замърсяват), турските и цигански манета които се носят от всякъде , коне и каруци по градинките , не може да си хвърли боклуците от терасата….
Бъдете здрави!

Тита
Тита
28.05.2023 3:01 3:01
Отговор до  Ицо

Ами спрете гондолите и каруците
И относно състезанието:като се посочат часове,да се спазват!

Тита
Тита
28.05.2023 2:57 2:57

Защо не се спази часът,обявен в програмата17 ч.,Ами трябваше още един час да се лутаме по улиците?

Иван
Иван
28.05.2023 9:51 9:51

Вместо да се оплаквате вземете направете една подписка с две искания: 1. Да не се провежда в кв. Орфей и 2. Ако се провежда да бъде под прозорците на кмета на града. А най-добре в циганската махала, щото като гледам от там е най-голям интересът.

propov
propov
28.05.2023 22:51 22:51

хахаха В момента в Монако приключи кръг от Ф1.Защо там никой не се оплаквам а си канят гости да гледат от балконите. Ф1 е десет пъти по шумна и предизвиква огромен хаос за дни наред. Ама на българина му пречат на салатката с ракииката и сериалчето. Ей , що за объркана и изостанала нация сме !? Докога ще сме против всичко и всеки, вкл. против себе си?! Защо преди да ревем, не се опитаме да разберем?! Защо не допускаме , че толкова години седим на дъното на блатото защото сами сме се наврели и не правим нищо за да излезем.

Анонимен
Анонимен
29.05.2023 11:22 11:22

когато се организират такива събития е редно да се направи много добра организация и маркировка из града …..това не беше никак ок – настъпи хаос в града не само за жителите , но и за туристите- а обходните пътища извън града са в плачевно състояние

Back to top button