Хасково

Езиковата отпразнуваха падането на режима на Франко

ПразникътС танци, изпълнения на китара, кулинарна изложба и викторина с исторически въпроси учениците от испанските паралелки в хасковската езикова гимназия отпразнуваха Деня на испанската конституция. 

„С този празник отбелязваме промяната от авторитарния режим на Фарсиско Фраско към модерна и демократична държава„, разказа преподавателят по испански език Галина Кирилова.

Тя допълни, че от 1 октомври в гимназията работи испанецът Кристиян Мартин. Той ще остане в Хасково до края на учебната година по силата на междуправителствена спогодба между Българи и страната на Дон Кихот.

В хасковската езикова гимназия има 5 паралелки, в които се изучава испански. Всички ученици от тях се включиха днес в празника. Дори сами приготвиха испански специалитети. Те ги продадоха на символична цена и събраха над 100 лева. С парите възпитаниците на школото ще купят плодове за децата от Дом „Надежда“.

Празникът Празникът
Празникът Празникът
Празникът Празникът
Празникът

Галина Кирилова

Празникът

Кристиян Мартин

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Franco
Franco
06.12.2011 14:30 14:30

Други пък мислим, че режимът на Франко беше много добър…. Като е толкова лош, защо признавате краля на Испания, който е издигнат от Франко?

еs
еs
06.12.2011 17:54 17:54

въпросът според мен е : има ли испанският почва в Хасково… а чуждите режими да не ги мислим – по- добре да си погледнем нашето положение…

darin
darin
08.12.2011 22:28 22:28

:d toq djerko ko ste go snimali po xyy da bqxte snimali patrona za ico lexyzata da ne govorim:d p1k onaq deto sa e ysmixnala k1t kapyt e travestit na 4tata snimka

ime
ime
09.01.2012 15:19 15:19

muahahahahahhahahahhaa

Back to top button