Хасково

„Истинската история на Мона лиза“ поставят в Младежкия

ТеатърПремиерата на постановката на „Истинската история на Мона Лиза“ на Веселин Стоянов представят тази вечер на сцената на Младежки център – Хасково.

„Това е третата пиеса от този автор, която поставяме. Тя разказва за съдбата на децата, израстнали в дом“, разказа ръководителят на „Малък младежки театър зад пазара“ Румяна Георгиева.

Ролите на проститутка и учител в пиесата изпълняват Йозлем Неджеб от ГПБЕ „Проф.д-р Асен Златаров“ и Йосиф Хаджиев от Професионалната гимназия по туризъм.
„Главната ни героиня е възпитаничка на дом за сираци. След като напуска институцията тя попада при циганите, а от там при сутеньорите и става проститутка. Един ден при нея отива учител, но не за да търси услугите на проститутка, а за да си поговори с някого, тъй като е стар и самотен. Тя се хваща обаче за него като удавник за сламка, а той й обещава да я спаси. Разговорът между двамата чува сутеньорът, който убива момичето“, допълни ръководителката на млдадите театрали.

Първите две пиеси на Веселин Стоянов, които Малък младежки театър зад пазара е поставил, са „Любов,сънища, думи и … други изображения на смъртта“ и „Моделът и неговия художник“. С „Истинската история на Мона Лиза“ младите актьори ще се представят на предстоящия фестивал в Пазарджик.

 Театър  Театър

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button