Хасково

Пак ни пробутват стоки с изтекъл срок и липса на етикети

Агенция по храните - ХасковоДва магазина в Харманли и Тополовград са с актове от Агенцията по храните. Инспекторите са установили, че в тях се продават храни с изтекъл срок на годност и такива без етикети.

През изминалата седмица от Областната дирекция по безопасност на храните са направили 59 проверки в търговската мрежа. Две от тях са сигнал и жалба от граждани. Издали са 19 предписания за подобряване на сградния фонд и хигиената на обектите.

150 проверки пък са направени в областта във връзка с пререгистрацията на обектите, регистрирани по Закона за храните. Това са фирми за производство и търговия на едро с храни от неживотински произход, обектите за обществено хранене и обектите за търговия на дребно с храни, с изключение на тези, в които се предлагат само храни от животински произход. 

Отново са съставени два акта на обекти в Хасково за липса на етикети и стоки с изтекъл срок на годност. Връчени са и 9 предписания за подобряване на сградния фонд и оборудването.

Проверяващите съблюдават и за съответствие на технологична документация, добри производствени и хигиенни практики, спазване изискванията на Наредбата за етикетиране и представяне на храните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.01.2012 15:52 15:52

КАЖЕТЕ КОИ СА МАГАЗИНИТЕ ,ДРУГОТО Е МНОГО ОБЩО КАЗАНО,ЧЕ ДА СИ ОТВАРЯМЕ ОЧИТЕ.

Back to top button