Хасково

Фал старт на делото за трагедията в Симеоновград

ДелотоДелото за трагедията в Симеоновград започна с фал старт и бе отложено минути след началото. Причина за това стана искане на защитата на пострадалите, което съдът отхвърли, но постановлението може да бъде обжалвано. Докато тече 7-дневният срок за това делото не може да продължи.

При жестоката катастрофа минути преди Великден шестима младежи загинаха, а други двама пострадаха, след като бяха премазани с автомобил на тротоара в Симеоновград. Обвиняеми по делото са шофьорът Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му предоставил колата. По време на разследването Данаил е заявил, че не той е шофирал автомобила в злополучната нощ.

Днес адвокатите на почернените семейства поискаха родителите на жертвите да бъдат конституирани като частни обвинители по делото.

Същото искане имаше и за двамата оцелели – Мария-Луиза и Милен. Повод за отлагането стана искането Милен да бъде конституиран като частен обвинител, тъй като той ни фигурира в обвинителния акт на прокуратурата. Това е така, защото той е бил с лека, а не със средна или тежка телесна повреда, поясни прокурор Павел Жеков.

Съдът допусна 13 частни обвинители и не прие Милен да бъде конституиран като такъв. Това обаче може да бъде обжалвано и докато тече срокът делото не може да продължи. Следващите дати по процеса са 25, 26 и 27 януари догодина.

В същото време родителите на жертвите поискаха за пореден път да възтържествува справедливостта. Чуха се и обвинения, че делото се отлага умишлено.

Делото

Обвиняемите и адвокатите им

Делото

Роднините на жертвите

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button