Хасково

Зърнопроизводителите: „По-умният отстъпва, но временно“

Протестът в СофияПротестите на зърнопроизводителите временно спират и ще бъдат подновени в края на януари. Това решение е било взето от координаторите на недоволството след двата дни на митинги в София. Блокади по границата с Турция също няма да има, съобщи за Haskovo.info Тенчо Тенчев от хасковския съюз на зърнопроизводителите.

След като днес тракторите се изтеглят от столицата, утре това ще сторят и земеделците, които оставиха техниката си на 2 километра от ГКПП „Капитан Андреево“. Протестът минава от ефективен в неефективен, но всички поставени досега искания остават, заяви Тенчев. Зърнопроизводителите искат правителството да спази предизборните си обещания за национални доплащания. Настояват и за оставките на министрите Дянков и Найденов.

Протестът в СофияСваляме всякакво доверие от земеделския министър. В последните дни не само, че нямаше диалог, но и се опита да ни конфронтира с останалите асоциации, заяви Тенчо Тенчев. Зърнопроизводителите ще изпратят протестни писма до Европейските институции.

Прекратяваме ефективните протести, тъй като държим да покажем, че сме културни хора. Ако бяхме продължили, напрежението щеше да ескалира прекомерно и щеше да се стигне до ексцесии, обобщи Тенчев и завърши с поговорката, че „По-умният отстъпва„.

 Протестът в София  Протестът в София

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button