Регион

59 блока за саниране в Димитровград очакват одобрение от МРРБ

59 многофамилни жилищни сгради за саниране са подадени от община Димитровград към Министерство на регионалното развитие и благоустройството по Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщават от кметството.

Сградите са преминали първия етап от процедурата и са подали пълен комплект документи за кандидатстване. По нея съсобствениците трябваше да свикат общи събрания, да извършат обследване на енергийната ефективност и да имат валиден сертификат за енергийни характеристики на сграда в експлоатация по реда на чл.48 от ЗЕЕ. Те трябва да извършат обследване за установяване на техническите характеристики, свързани с удостоверяване на изискванията по чл.169, ал.1 и ал.3 от ЗУТ и Технически паспорт в съответствие с изискванията, определени в глава трета на Наредба №5 от 2006 г. за техническите паспорти на строежите.

Срокът за подаване от общините бе до днес. Следващият етап предвижда до три месеца да се произнесе компетентният орган в лицето на МРРБ, кои от сградите ще бъдат одобрени за финансиране.

СПИСЪК НА БЛОКОВЕТЕ

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button