Хасково

Отбелязаха годишнината от убийството на Джон Ленън с мини концерт

КонцертътС мини концерт с песни на „Бийтълс“ учениците от математическата гимназия в Хасково отбелязаха 31-годишнина от смъртта на Джон Ленън.

Идеята за проявата е на Ученическия съвет, а инициатор е Митко Петров. С В рамките на мини концертът по време на голямото междучасие прозвучаха две от най-известните песни на английска поп и рок група от Ливърпул „Let It Be“ и „Yesterday“.

Специална презентация по случая бе направил и Диан Дончев. Възпитаникът на хасковската математическа гимназия бе включил в нея изказвания на Джон Ленън, текстове на песни и негови цитати. „Любимият ми е  „Всеки те обича, когато си два метра под земята“, допълни Диан Дончев.

Английският рокмузикант, певец, композитор, поет, художник Джон Ленън е убит на 8 декември 1980 г.. Един от основателите и до края водеща личност в „Бийтълс“, за мнозина той е основателят на съвременната рок музика.
Ленън е застрелян в Ню Йорк на отиване към звукозаписното студио с жена си – Йоко Оно.
Убиецът му – Марк Чапман, стреля с пистолет пет пъти в гръб и търпеливо изчаква полицията, докато чете книга „Спасителя в ръжта“, а по-рано същият ден е взел автограф от Джон Ленън.
Ленън умира по-късно в болницата на 40-годишна възраст.
Марк Чапман e осъден на доживотна присъда, която излежава до ден днешен.
Трагичната гибел на Ленен провокира масови протести и мълчаливи демонстрации по цял свят и до днес неговите фенове организират прояви.

Концертът Концертът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
D.
D.
09.12.2011 14:36 14:36

Браво на учениците от ПМГ!

Niki
Niki
16.12.2011 18:00 18:00

Евала!

Back to top button