Хасково

Половината гробищни паркове в областта „плачат“ за глоба

Хасковските гробища28 гробищни парка в Хасковска област не отговарят на изискванията на новата наредба на здравното министерство. Това са констатирали инспекторите по време на направената проверка, съобщи директорът на Дирекция „Здравен контрол“ в РЗИ д-р Ели Ташева.

Проверени са общо 55 гробищни парка. На 28-те от тях са издадени предписания. Нарушенията са нередовно сметосъбиране и сметоизвозване, липса на тоалетни клетки, паднали огради или липса на всякакви ограждения на гробищата.

Новата наредба поставя по-високи критерии за състоянието на инфраструктурата към гробищните паркове. В проверката са участвали всички санитарни инспектори включително тези в Димитровград, Свиленград, Харманли и Тополовград. В случай, че предписанията не бъдат изпълнение в указания срок, на общините ще бъдат наложени санкции, съгласно Закона за здравето.

През изтеклия месец са съставени 2 акта. Единият е на магазин в Харманли за наличие на козметичен продукт с изтекъл срок, и в Димитровград – заради неспазване на изискванията при бутилиране на минерална вода. Общо през ноември са извършени 307 проверки, каза още д-р Ташева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gost
gost
08.12.2011 13:25 13:25

И НА ТЯХ БАРИЕРА С ЛЕВЧЕ…..НЯМА САМО ,,ПЛОВДИВСКИТЕ,, ДА СА С ПАРИ……

Back to top button