Хасково

Багерите влязоха за втори път в Ставри Димитрово

Ставри ДимитровиЗапочна вторият етап на премахване на незаконни постройки в някогашното село Ставри Димитрово, станало популярно като „митничарското село“. Днес багерите събориха масивна къща, а до края на декември съдбата й ще последват 25 строежа на брега на язовир „Ивайловград“.

Общо 169 са издадените заповеди за премахване на незаконни обекти в района. 123 от тях са влезли в сила. От началото на акцията на ДНСК през март са разрушени 71 строежа, от които 15 масивни вили. 

Голяма част от собствениците са започнали да премахват сами обектите на брега на язовира. Ако те не го сторят сами бутането е за сметка на държавата. Събарянето на масивна вила излаза между 1 000 и 2 000 лева, които после ДНСК търси от собствениците.

Междувременно от март насам Ставри Димитрово се е превърнало в депо за строителни отпадъци, които никой не извозва. Това е задължение на община Любимец, на чиято територия е липсващото от картата на България селище. Администрацията обаче смята да поиска това да направят собствениците на съборените строежи, тъй като не може да си позволи да плати от бюджета си за подобни дейности.

Вижте видео репортаж

Ставри Димитрови Ставри Димитрови
Ставри Димитрови Ставри Димитрови

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button