Регион

Военни от България, Италия и Гърция с бойни стрелби край Хасково

Демонстрации на бойни стрелби от учението „Пирински страж – 23“ с участието на над 400 военни от България, Гърция и Италия се проведоха на учебен полигон „Корен“ край Хасково, съобщават от Министерството на отбраната.

Бойните занятия са от 17 май до 2 юни и са част от втората фаза на ученията в рамките на „Defender 23“ – „Immediate response 23“.

„Много интензивно, динамично и добре организирано учение“, коментира началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който наблюдава демонстрациите.

ВоенниТой отбеляза сериозната динамика на провежданите учения и подготовки в Българската армия с международно участие. „В началото на седмицата бяхме на полигон „Ново село“, където тренирахме с американски и италиански подразделения. Тук, на „Корен“, сме с нашите съюзници от Гърция и отново с италиански формирования с различни способности. Другата седмица сме на полигон „Шабла“, а в края на месеца – от „Ново село“ до „Шабла“ ще демонстрираме способности в по-голям формат“, каза началникът на отбраната.

ВоенниАдмирал Ефтимов допълни, че се надява на мъдростта на политиците у нас, за да може модернизацията на Българската армия да бъде ускорена и тя да даде допълнителна мотивация на военнослужещите.

Военни

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button