Регион

В Димитровград почетоха паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

Десетки граждани се стекоха пред бюст-паметника на Христо Ботев в парк „Освобождение“ в Димитровград, за да се поклонят пред героите, загинали за свободата и независимостта на България, съобщават от общината.

Деца бяха почетен караул от гвардейци пред паметника на революционера. Програмата започна с изпълнение на Забавно-духов оркестър – Димитровград с диригент Митя Йорданов.

Слово за поета-революционер и героите произнесе тазгодишният победител в областния кръг по история Иван Нечев от 11 Б клас от ПЕГ „Д-р Иван Богоров“.

ПаметникМинути преди да завият сирените в знак на признателност към героите официални гости и граждани поднесоха венци и цветя.

ПаметникНа събитието присъстваха заместник-кметът Яшо Минков, секретарят на общината Венета Колева, общински съветници, директори на общински културни институции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button