Хасково

Открит урок по право в гимназията по туризъм

Ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ имаха открит урок по право.

Преподавателят Татяна Тодева обясни, че целта на подобни часове е да се повиши правната грамотност на учениците, защото правото е част от нашия живот. Заниманието протече под формата на игра, в която участниците трябваше да демонстрират знания и бързина.

Единият отбор беше от десетокласници от специалност Кетъринг, а другият – от техни връстници в специалност „Рекламна графика“. В публиката бяха ученици от 8 и 9 клас в специалност Съдебна администрация.

ПГТГимназистите отговаряха на въпроси от различни области на правото, като повече от наказателното право. Арбитър беше председателят на Районен съд – Хасково Пламен Георгиев.

Сред гостите на открития урок бяха директорът Пенка Георгиева, Дарина Станчева – старши експерт по професионално образование и обучение, Красимира Джисова – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в РУО – Хасково и Мая Димитрова административен секретар в съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button