Любопитно

Две училища в Хасково се представят на фестивала „Еко Шампиони“

Научен фестивал „Еко Шампиони“ ще се проведе на 5 юни във фоайето на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково.

По време на събитието ученическите отбори от клуб „Еко Шампиони“ към СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и Езиковата гимназия ще представят свои научни проекти по екологични теми, актуални за Хасково и региона, съобщават от Фондация „ХАЛО“.

Учениците от клуб „Еко Шампиони“ в Хасково преминаха през иновативна образователна програма, която използва научен подход в намирането на решения на местни екологични проблеми, засягащи всички граждани.

С подкрепата на преподаватели от Хасково и под ръководството на специалисти от научни среди учениците проучваха, експериментираха, създаваха различни модели, с които да допринесат за опазването на околната среда и борбата с климатичните промени на местно ниво. По време на научния фестивал те ще представят резултатите от своята работа.

Най-добрите отбори от Хасково ще участват в научен фестивал на национално ниво. В журито ще участват и експерти от РИОСВ-Хасково, информираха от ведомството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button