Любопитно

Нидерландска фондация издаде пътеводител за Родопите и Сакар

Излезе от печат пътеводител за Родопите и Сакар планина, дело на Фондация „Кросбил Гайдс“, Нидерландия.

Повечето от страниците са посветени на българската част от Родопите. Допълнително в обновеното издание са включени маршрути от Западните Родопи и още две интересни природни туристически дестинации – Тракийската долина и Сакар планина.

Пътеводителят представлява задълбочен и практичен наръчник за естествоизпитатели и любители на природата. Той предлага комбинация от пешеходни и автомобилни маршрути със спирки и идеи за кратки разходки. Книгата предоставя ключова информация за описаните маршрути и обекти, както и полезни съвети за по-лесно намиране и наблюдение на някои видове диви животни. „Всички предложени маршрути предлагат приятни разходки за природолюбители, които обичат да се наслаждават на природата и имат очи за флората и фауната, обяснява Дирк Хилберс, основател и директор на Фондация „Кросбил Гайдс“.

„Впечатлиха ме огромните усилия за опазване и възстановяването на природата в Източните Родопи. Удоволствие беше да се запозная с резултатите от инициативите за завръщането на ключови за района видове като черен лешояд и европейски бизон. Като посетител наистина усещам, че се възнаграждават усилията за завръщането на дивата прирoда“, споделя още Дирк.

Издаването на пътеводителя е подкрепено финансово и експертно от Фондация „По-диви Родопи“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button