Любопитно

Хасковският танцов клуб „Дива“ със златен медал от Балканския шампионат по фолклор

Танцовият клуб „Дива“ в Хасково с ръководител Нина Василева се завърна с отличия от Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода“ 2023 в Хисаря.

Журито отличи формацията със златен медал и диплом за успешно представяне, за съществения й принос за съхранение и развитие на традиционните народни изкуства. На танцьорите бе връчена и грамота за осъществена приемственост между поколенията. Наградата е учредена в памет на създателя на шампионата Илиян Николов.

Клуб „Дива“ се представи с изпълнения от Тракийската етнографска област, показахме автентични народни носии от хасковския край, разказа ръководителката Нина Василева. Съставът е номиниран за участие в предстоящия Европейски шампионат в Несебър през юли.

На 11-ия Балкански шампионат в Хисаря тази година се явиха над 150 фолклорни групи и индивидуални изпълнители. Организатори са Община Хисаря, местното читалище „Иван Вазов 1904“ и Euro Folk Academy. Шампионатът се провежда под егидата на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАФФ и с финансовата и логистична подкрепа на Община Хисаря.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button