Любопитно

Хор „Орфей“ с награда за най-добро изпълнение на българска песен

Наградата за най-добро изпълнение на българска песен на XII–те празници на женските и девическите хорове в Търговище спечелиха момичетата от хасковския хор „Орфей“.

Те я получиха за песента „Ягодки червени“ по музика на проф. Александър Текелиев. „Прекрасната икона на света Богородица дойде в Града на Богородица! Наградата, която ще осветява залата ни и ще ни закриля в бъдещи дела!“, сподели диригентът Елена Цветкова.

Хоровите празници се проведоха в Търговище от 2 до 4 юни и са уникални по рода си в Европа. Те се организират от община Търговище и читалище „Напредък“, а тази година и с подкрепата на НФК.
Празниците включваха три концерта, в които взеха участие освен състав от Хасково, още детски хор при НУКК – Италиански лицей – София, Хор на учителките – Добрич, Детско – младежки хор „Симбол – Жан Лупу“ при Румънската патриаршия – Букурещ, женски хор „Нилюфер“ – Бурса и домакините от женски хор „Златна лира“.

ХорХор „Орфей“, под съпровода на Ирен Капеловска, изпълни девет произведения от различни композитори – Виктор Синенко, Франческо Алберти, Петър Льондев, Дюк Елингтън и др. Това бе предпоследният от шестте концерта в маратона, който започна на 20 април. Талантите от Хасково се представиха на сцените в София, Свищов, Търговище и Хасково и спечелиха награди от международния фестивал „Млади таланти“ и от този в Търговище.

За своите почитатели и приятели в Хасково орфейци ще пеят на 9 юни пред Младежки център и с това ще завършат поредният 46 творчески сезон. Концертът ще се състои от 18:30 часа, а при лошо време – в залата на центъра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button