Регион

Предлагат проф. Иван Русчев и Иван Евлогиев за почетни граждани на Димитровград

Обществено обсъждане на кандидатурите за удостояване с отличието „Почетен гражданин на община Димитровград“ се проведе тази вечер в зала „Гросето“, съобщават от кметството.

Председателят на Общински съвет Гергана Кръстева запозна присъстващите в залата с входираните в деловодството предложения, като и двете са от инициативни комитети. Едната номинация е за проф. д.ю.н Иван Русчев – член-кореспондент на Българската академия на науките, а другата за Иван Евлогиев.

Публичното обсъждане се провежда съгласно Наредба 42 за символите и отличията на община Димитровград. В подкрепа кандидатурата на проф. д.ю.н. Иван Русчев се изказаха видни юристи, сред които съдия Петър Петров, който сподели, че проф. Русчев е познат изключително много сред юридическата общност и се ползва с уважението на колегията.

Почетни гражданиЗа Иван Евлогиев в залата се бяха събрали различни творци, общественици и спортни деятели. Сред тях Петко Маринов, който сподели, че пика на най-силните спортни години на баскетбола в Димитровград е именно по времето на Иван Евлогиев.

Като цяло всички се обединиха около мнението, че и двамата номинирани са достойни да получат подкрепа при гласуването в Общинския съвет, допълват от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button