Любопитно

Художниците на „Колорит“ представиха годишната си изложба „Потоци“

Младите художници от хасковската школа „Колорит“ откриха годишната си изложба „Потоци“ във фоайето на читалище „Заря“, което се оказа тясно за многобройната публика.

Рисунките са предимно графични, в тях има много малко цветове, но въпреки това децата заредиха ценителите на тяхното изкуство с много любов и лятно настроение. Талантите подариха много цветя на своя ръководител Веселина Делчева, която откри изложбата и представи четиримата абитуриенти, които имат централно място в експозицията. Това са Дарина Хаджипетрова, Иван Николов, Мариела Стойчева и Станислав Иванов.

На откриването Ваня Дукова отправи поздрави от Норис Балабанян, който живее в САЩ и направи дарение на „Колорит“ в памет на своята майка и дългогодишна библиотекарка в хасковската Окръжна библиотека Шаке Балабанян. С него те биха искали да подпомогнат творческото развитие на младите таланти и да им пожелаят нови и още по-ярки постижения в художествените им изяви, както в страната, така и извън нейните предели.

ИзложбаШаке Балабанян е дъщеря на опълченец от Първата световна война, драматург и музикален деец от Пловдив, която следеше с голямо внимание и насърчаваше с любов и ентусиазъм творчеството на децата от Хасково и областта във всяка сфера на изкуството, включително изключителните постижения на децата от школа „Колорит“, водени от Веселина Делчева.

Децата от школата подариха на дарителите една от своите картини.

Изложбата ще бъде отворена за посещение от 6 до 16 юни от 10 до 18 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button