Спорт

Васил Ривов ще участва в Премиер Лига в Япония

Състезателят от Хасково Васил Ривов отпътува вчера за родината на каратето Япония, където от 9 до 11 юни в град Фукуока ще се проведе „Премиер Лига“, която е поредното голямо състезание от календара на Световната Карате Федерация.

Регламентът на състезанията от „Премиер Лига“ позволява да участват 32-ма състезатели от Топ 100 на ранглистата на съответната категория. Националът Ривов е единственият българин при мъжете в Топ 50 и това му дава право на участие в Премиер лигите.

Шест поредни години хасковлията е държавен шампион при мъжете в категория 67 кг. През последните 3 години е най-успешният български състезател при мъжете по олимпийско карате.

През 2021 г., на последното провело се Световно Първенство за мъже и жени, Васил Ривов завоювал 7-мо място от 73 конкуренти в категория 67 кг.

„Имам за цел в най-скоро време да атакувам медалите на големи първенства, Във Фукуока аз ще бъда единственият мъж от България, който ще защитава честта на нашето карате“, сподели Васил Ривов.

Световната Карате Федерация повече от 10 години организира верига от 5 състезания „Премиер Лига“ за мъже и жени и верига от 4 състезания Серия А за мъже и жени. Целта на тези турнири бе да се вдигне нивото на състезанията по карате преди участието в програмата на Олимпийските Игри в Токио 2020. От представянето в тези състезания се печелят точки за ранглиста на състезателите в отделните категории. Мястото в ранглистата определя и квоти за Олимпийски игри, Европейски игри и другите големи форуми.

КаратеЗаедно с Васил Ривов за Фукуока ще пътува и баща му – д-р инж. Георги Ривов, който е рефер от Топ 10 на ранглистата на реферите на Световната карате федерация и председател на реферската комисия на Българска национална федерация карате.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димитър Спасов
Димитър Спасов
06.06.2023 13:18 13:18

Последно Ривов състезател на Хасково или на Локо София, къде е картотекиран?
Или е хамелеон, където му е изгодно.

Анонимен
Анонимен
06.06.2023 15:51 15:51

„Състезателят от Хасково Васил Ривов“ никъде не пише къде е картотекиран за да не се притесняват хората плюс това се състезава от България. Георги Ривов също представлява клуб ако притеснителното е логото на снимката

Last edited 10 months ago by Анонимен
Back to top button