Спорт

Призово място за Хасково от Купа „България“ на Боровец

Трудните терени в околностите на курорта Боровец бяха арена на най-масовото състезание по спортно ориентиране в страната – Купа „България“.

То се проведе в дъждовно време, като през втория ден удари и градушка, а през третия ден гъста мъгла. Калните трасета затрудниха допълнително над 800-те състезатели от 40 клуба от страната и чужбина, между които и 16 хасковлии от КСО „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев.

Хасковските състезатели започнаха надпреварата малко неуверени и през първия ден не показаха най-добрите си качества. Но през втория и особено през третия ден, който беше най-важен за крайното класиране демонстрираха истинските си възможности.

Спортно ориентиранеВ групата на 14-годишните момчета Даниел Йорданов и Никола Делчев, които са за първа година в тази група през третия ден заеха съответно 3-то и 6-то място, а в крайното класиране се наредиха на 6-то и 8-мо място сред 33 момчета в тази група.

Спортно ориентиране18-годишните девойки Дияна Янева и Ивана Йорданова се класираха 8-ма и 9-та през третия ден като Дияна Янева завърши 10-та в крайното класиране от 25 състезателки.

Спортно ориентиранеПри 16-годишните девойки Хасково имаше 3 представителки, като Ванеса Бачварова през третия ден е на 14-то място, а в крайното класиране на 18-то място от 40 състезателки, а Мария Делчева е 18-та през втория ден и Христина Дюлгерова – 21 през първия състезателен ден.

Спортно ориентиранеЕдинствената представителка в групата на Жени Елит – Габриела Нанева се нареди 13-та през втория и третия състезателни дни. Победители в Елитните групи мъже и жени станаха Боян Иванджиков – от София и Андрея Дякова от Карлък Смолян.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button