Хасково

Нови 32 семейства получават финансова помощ за новородено дете в Хасково

Нови 32 семейства получават финансови помощи за новородено или осиновено дете в Хасково, съобщават от общината.

На последното си заседание на 2 юни комисията е разгледала 38 заявления. Одобрените кандидати за подпомагане са 32. Две от заявленията са за бебета близнаци. Сумата се отпуска за всяко дете поотделно. Комисията е направила един отказ, поради несъответствие с Правилника за предоставяне на финансова помощ за живородено или осиновено дете.

Пет от заявленията комисията е отложила за разглеждане за следващо заседание и е дала 7-дневен срок, за да се добавят изискуемите документи.

От началото на годината до сега общо 85 семейства са получили финансова помощ от Община Хасково за новородено или осиновено дете. Размерът на еднократното финансово подпомагане в Община Хасково е равен на минималната работна заплата. Родителите на родените в тази календарна година бебета получават сума в размер на 780 лв.

Заявление за получаване на помощта се подава до 6 месеца от раждане на бебето при условие, че родителите отговарят на условията в Правилника за условията и реда за предоставяне на финансова помощ за живородено или осиновено дете на територията на община Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button