Регион

МБАЛ – Свиленград с глътка въздух на стойност 4 милиона лева

МБАЛ - Свиленград4,2 милиона лева ще получи МБАЛ – Свиленград по Оперативна програма „Регионално развитие“. Средствата са огромна глътка въздух за нашето лечебно заведение, коментира директорът д-р Димитър Ермов. 

На първо място ще бъде закупен дигитален рентгенов апарат. Освен това пациентите ще могат да бъдат диагностицирани със 16 слайдов скенер. Предвидено е закупуване на апаратура за клиничната лаборатория, с помощта на която ще могат да бъдат изследвани хормони, както и туморни маркери за проследяване на болните от злокачествени заболявания. Модерна техника ще бъде внедрена в  микробиологичната лаборатория,така също ще се закупят нови апарати за хемодиализа. С нова физиотерапевтична апаратура ще бъде оборудвано и отделение за долекуване. Голяма част от планираните за закупуване апарати ще бъдат единствени от този клас в областта.

Очаква се първите апарати да заработят през месец май догодина, каза още доктор Ермов. За одобряването на проекта са съдействали депутатите от ГЕРБ Иван Петров и Фани Христова, съобщиха от пресцентъра на партията.

Haskovo.info припомня, че МБАЛ – Свиленград е една от 11-те общински болници, които ще се финансират със средства от Европейския съюз по Оперативна програма „Регионално развитие“. Предвидените пари са общо 47 млн. лв. Целта е да се осигури достъп на населението и в по-отдалечените и труднодостъпни места до адекватно медицинско обслужване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button