Хасково

РИОСВ – Хасково наложи глоби за 7 000 лева

Санкции на стойност 7 000 лв. са наложени през май за нарушения на екологичното законодателство, съобщават от РИОСВ – Хасково.

Още с две споразумения са наложени имуществени санкции в размер на 700 лв. През изминалия месец експертите са извършили 105 проверки на 97 обекта, разположени на територията на областите Хасково и Кърджали. Само за 30 дни са дадени 32 предписания за изпълнение на изискванията на екологичното законодателство.

Сред санкционираните са оранжерии за производство на зеленчуци в Любимец и винарска изба в община Харманли. Почистени са 7 незаконни сметища.

Осем екземпляра от защитени видове животни бяха спасени след сигнали. Два бели щъркела, единият от които с травма след удар от лек автомобил, а другият – млада птица, паднала от гнездото, бяха предадени за лечение и доотглеждане в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Пак там за отглеждане до връщането им в природата бяха изпратени три малки таралежчета, открити от жена в двора на къщата ѝ.

За преглед от ветеринарните лекари и за лечение към Спасителния център в Стара Загора са изпратени още чухъл, осояд и червеногърба сврачка.

Общо регионалната екоинспекция е реагирала на 13 сигнали и жалби през изминалия месец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button