Регион

Над 16 000 ментета откриха в камиони на Капитан Андреево

16 167 артикула, по-голяма част от които парфюми със знаци на търговски марки задържаха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите на 6 юни на пункта пристигнал товарен автомобил с турска регистрация. Турският шофьор е представил редовни документи за превозваната стока от Турция за Германия. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители открили сред декларираната стока 9 073 парфюма и тоалетна води, носещи лога на известни марки.

При втория случай на 4 юни при щателна митническа проверка между декларираната стока, превозвана от Турция за Босна и Херцеговина митничарите открили 6 904 парфюма, 113 чифта обувки и 77 чифта чехли, всички с обозначения на световноизвестни марки. Парфюмите не са били декларирани, т.е. не са фигурирали в документите към товара и на практика са контрабанда. На сръбския водач е съставен акт по Закона за митниците.

За случаите ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки, които да се произнесат дали задържаните декларирани и недекларирани стоки нарушават интелектуални права на съответните марки.

От началото на годината митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали близо 500 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button