Хасково

Хасковски гимназисти участваха в международна среща срещу тормоза в училище

Ученици от хасковската Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Никола Вапцаров“ участваха през миналата седмица в международна среща в Анкара, Турция.

Партньори на гимназията са училища от Италия, Полша, Турция и Румъния. Участниците в проекта са на възраст между 15 и 18 г.

Младежите от петте партньорски училища участваха в различни интерактивни групови дейности, които обогатиха знанията им, свързани с тормоза в училище и как да го предотвратим. Учениците драматизираха ситуации на конфликти и тормоз и обсъждаха тяхното решаване.

СрещаТе работиха съвместно по темите за решаване на конфликти чрез сътрудничество и превенция на онлайн тормоза. Занятия по темите на срещата проведоха с проф. д-р Метин Пискин от университета в Анкара и с обучители от УНИЦЕФ.

СрещаОсвен образователни дейности, учениците разгледаха различни исторически и културни дестинации в Анкара и Кападокия. Запознаха се с културата и образователната система в Турция и прекараха чудесно време с чуждестранните си връстници.

На учениците от хасковската гимназия им предстои двуседмична практика в Португалия през месец юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button