Хасково

БЧК раздаде храни на социалните заведения в региона

Помощи, архивБЧК разпредели невзетите количества храни от интервенционните запаси на ЕС на социални заведени за деца и възрастни в Хасковска област. Сред тях са Домът за медико- социални грижи за деца до 3 години и защитеното жилище в Хасково, помощните училища в Харманли и Свиленград, Социално- учебно професионалното заведение в Димитровград, домовете за лица с психически разстройства в Пъстрогор и Радовец, общински социални патронажи.

Общо те получиха 7 929 кг брашно, 13 473 ориз, 12 234 кг сарми, 3 511 кг спагети, 1 052 кг нишесте, 1 921 кг вафли, 1 157 кг грис.

17 временни пункта раздаваха храните на три транша със съдействието на общинските администрации, кметове на населени места, служители на МВР, доброволци на Червения кръст. Хранителната програма, насочена към социално ослабите, е изпълнена на 100% в общините Ивайловград, Маджарово, Минерални бани, Свиленград, Любимец, Тополовград, Стамболово и в хасковските села, показва равносметката.

В третия транш помощ получиха 6 980 лица по списъци на социалните служби. Общият брой на починалите и неявилите се е 1 326.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button