Хасково

Училищата в Хасковска област се подготвят за малките матури

Училищата в Хасковска област се подготвят за националното външно оценяване за 7 и 10 клас през следващата седмица.

Малката матура по български език и литература е на 13 юни, а по математика – 16 юни. Изпитите по съответния предмет за 7 и 10 клас ще са в един ден.

Седмокласниците, които се очакват да се явят по български език и математика са 1 967 в 58 училища в областта. Осигурени са 164 зали и 520 квестори, които ще следят за реда в тях. 16 ученици са заявили и изпит по английски език, съобщиха от Регионалното управление на образованието.

Резултатите трябва да бъдат обявени до 24 юни, след което по график започва кандидатстването в гимназиите. Първият етап за подаване на документи е от 5 до 7 юли.

За новата учебна година са утвърдени 78 паралелки за осмокласници в 28 гимназии и средни училища в Хасковска област. Местата в тях са 2 042.

1 655 са десетокласниците, които се очакват да се явят на двата изпита. Те ще са в 134 зали и ще се охраняват от 380 квестори. 56 ученици са заявили изпит по желание за измерване на дигиталните компетентности, а 144 – по английски и испански език.

Haskovo.info припомня, че вчера излязоха резултатите от държавните зрелостни изпити. Абитуриентите в Хасковска област са се представили по-добре по БЕЛ в сравнение с миналата година.

Излязоха резултатите от матурите. Хасковските абитуриенти средно с 47.73 т. по БЕЛ

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button