Регион

Общински съветници даряват средства преди Коледа

Благотворителната инициативаВ две благотворителни инициативи се включиха общинските съветници в Димитровград. 

Едната е „Коледни искрици“ на зрелостниците от ЕГ „Иван Богоров“. „Организираме концерт с песни, танци и шеги на 20 декември от 17 часа в театър „Апостол Карамитев“. Билетите за проявата са по 2 лева. Със събраните средства ще купим обувки и дрехи за нашите връстници от Социалния учебно-професионален център“, обясниха на днешната сесия учениците.

Те бяха изненадани от големия интерес от страна на местните парламентаристи. Дори се притесниха, че приготвените 40 билета няма да им стигнат. Оказа се, че съветниците с радост плащаха по 10 билета, но вземаха само 2. 

Междувременно всички представителни групи в Общински съвет – Димитровград са дали по 150 лева за организиране на коледен благотворителен базар. С парите са закупени материали, от които децата от Детски младежки център ще изработят сувенири, обясни съветникът от ЕНП Петър Томов. Той уточни, че на 22 и 23 декември на пл. „България“ ще отворят шатри. Всеки, които иска може да си купи сувенир.

Събраните средства ще бъдат дадени на кмета Иво Димов, който ще прецени на кого, защо и за какво да бъдат дарени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button