Хасково

Наградиха изявени здравни професионалисти в Хасково

Информационният сайт Haskovo.info получи наградата за добро партньорство и медийно отразяване

Десетки изявени здравни професионалисти от областта бяха наградени днес в Хасково.

Повод беше 20-годишният юбилей от създаването на Регионална колегия – Хасково на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Отличията за развитието на здравните грижи и съсловната организация връчи регионалният председател Кресимирка Янева.

Бяха отличени 9 души за развитие на здравните грижи в региона. Сред тях са главна сестра Славея Славова при МБАЛ – Хасково и главна сестра Димитринка Атанасова при МБАЛ – Свиленград. Наградата за Атанасова е и за развитието на съсловната организация, като доайен на консултативния орган към колегията вече втори мандат.

НаградиСтарша медицинска сестра Бонка Митева от МБАЛ „Св. Екатерина“ в Димитровград е отличена за развитие на здравните грижи в региона. „Защото освен един брилянтен управленец на ниво старша сестра, тя е дългогодишен участник в медицински проучвания и с научни съобщения в международни конгреси и издания“, отбеляза Янева.

Наградата за най-бързо развиващ се здравен специалист е за акушерката Десислава Чакърова от МБАЛ – Харманли, която сега работи в интензивен сектор и ОАРИЛ. За много кратко време тя получава бакалавърска и магистърска степен, като продължава да специализира.

Наградата за иновации в здравните грижи е за първата регистрирана манипулационна на територията на МБАЛ „Св. Екатерина“ в Димитровград с медицинските сестри Мария Йорданова и Соня Димитрова.

НаградиИнформационният сайт Haskovo.info получи наградата за добро партньорство и медийно отразяване.

За 20 г. в регионалната колегия са регистрирани 2 127 души. В момента активно работещи здравни професионалисти са около 1 100 човека – медицински сестри, акушерки, рехабилитатори, медицински фелдшери, масажисти, клинични и рентгенови лаборанти. Има 34 дружества в региона, като през последната година някои от тях са се обединили поради трансформация на структурите в лечебните и здравните заведения.

„Основните проблеми са липса на кадрови ресурс, тоест на млади попълнения в съсловията и това се инициира изключително много от недоброто финансиране на нашите професии. Борим се през цялото време като съсловна организация. Трябва да работим заедно и със синдикалните организации, за да може наистина да се почувстват и финансово удовлетворени. Цялото общество видя в какви критични 2 г. на ковид бяхме, видя, че нашето съсловие наведе гръбнак и изведе много човешки животи от пандемията. Смятам, че е крайно време здравните власти и новият кабинет да погледнат по-широко на нашите проблеми и в краткосрочен план да повишат заплатите на здравните професионалисти“, коментира пред Haskovo.info Янева.

Тя допълни, че е много щастлива, че с повече от 42 колеги са работили над 20 г. за създаването на Регионална колегия – Хасково, като част от 28-те национални структури. Продължава провеждането на много обучения, каквото имаше и днес водено от адвокат Таня Чалъкова.

Тържеството продължи с много музика, настроение и подаръци, като имаше и голяма празнична торта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хахахахххо
Хахахахххо
10.06.2023 17:32 17:32

Само като гледам снимките съжалявам медицинските работници от РК Хасково и РК Кърджали.🤣

Анонимен
Анонимен
11.06.2023 8:42 8:42

ужас

Анонимен
Анонимен
17.06.2023 8:39 8:39

Пак наши хора са наградени

Анонимен
Анонимен
17.06.2023 8:47 8:47

Едната има частна манипулационна,а другата участва в частно проучване,Голям смях,да не го правят благотворително,че да ги хвалим и да им даваме награди.

Back to top button