Хасково

Правят информационен център за диабетици в Хасково

Съюзът на диабетоболнитеИнформационен център за диабетици ще изгради в Хасково Българска асоциация „Диабет“. Той ще оказва психологическа и консултативна подкрепа на нуждаещите се. В ход е и създаването на електронен портал, който ще осведомява за предоставянето на алтернативни грижи, правилници и наредби за лечение.

Това стана ясно на годишното отчетно събрание на местния Съюз на диабетоболните. Организирани са срещи с водещи ендокринолози, обучения по общите грижи и профилактиката на диабета, кампания за двигателна активност като фактор за пълноценен живот, припомни председателят на управителния съвет на съюза Петър Дялков.

90 диабетици са имунизирани безплатно срещу грип. 180 получиха пакети с продукти по Националната програма „Хранителна помощ за социално слаби диабетици“. Засегнатите от значимото социално заболяване искат от здравната каса по-голям брой тестове за самоконтрол, за които сега се налага допълнително да заплащат. Те настояват за повече изследвания, прегледи и консултации с ендокринолози, тъй като липсата на средства за тези услуги води до усложнения и бърза инвалидизация.

За своята активна дейност хасковският съюз е класиран на трето място в страната от Българска асоциация „Диабет“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button