Любопитно

„Орфей“ и „Еделвайс“ откриха „С песните на Ари“ в Хасково

Групата за стари градски песни „Орфей“ при Народно читалище „Родопска просвета-1923“ в Девин с музикален ръководител Стоянка Дакова откри 22-ия Национален конкурс-фестивал „С песните на Ари“ в Хасково.

След тях на сцената в читалище „Заря“ се представи вокална група „Еделвайс“, Фондация „Съпричастие“ – Център за социална рехабилитация и интеграция с целева група „Пълнолетни лица със зрителни увреждания“ – Варна с музикален ръководител Недялка Стойнова. Певиците заслужиха аплодисментите на публиката.

„Организираме всяка година с удоволствие и вълнение тази фестивална среща на старата градска песен, защото това е най-малкото, което дължим на ненадминатия наш съгражданин Аспарух Лешников. Защото неговите песни идват от миналото, но благодарение на вас, изпълнителите, няма да останат там. Заедно ще ги пренесем в бъдещето“, каза в приветствието си при откриването заместник-кметът Мария Вълчева.

ФестивалВъв фестивала на старата градска песен „С песните на Ари“ се представят 15 вокални групи, 15 индивидуални изпълнители, трио и квартет. Професионалното жури, което оценява музикално-художествените качества на песните, изпълнението и артистичното представяне е с председател проф. Тони Шекерджиева – Новак – ректор на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, Пловдив. Членове на комисията са доц. Кирил Чапликов и доц. Пламен Първанов – АМТИИ-Пловдив.

Фестивал

В 17 часа е галаконцертът и награждаването на най-добрите в категориите: „Вокални групи“, „Камерни състави“, „Индивидуални изпълнители-мъже и жени“, „За най-добро изпълнение на песен от репертоара на Аспарух Лешников“, „За авторска песен в стила на старата градска песен“, „За най-добро изпълнение на шлагер от 60-те години на ХХ век“, „За най-добър акомпанимент“. Входът е свободен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button