Хасково

Намалиха цената на паркинга зад „21 век“, не одобриха промяна за училища

Сесията на ОбС ХасковоПазарната оценка на паркинга зад комплекс „21 век“ бе намалена на 1 милион и 605 хиляди лева, а на този на ул. „Ком“ – на 565 000 лева. Мотивите за това са, че на предишни търгове за продажба не са се появили кандидати.

Решението си общинските съветници гласуваха след дебати в залата. Таня Захариева от ГЕРБ заяви, че тези действия не са обосновани. Тя посочи, че имотът е с наложена от съда възбрана, тъй като е приет като залог по бъдещи вземания от „Европът“, на които кметството дължи сериозна сума. Захариева призна, че това не пречи да бъде определена оценка, тъй като това не е разпореждане с имота, но поиска колегите й да не подкрепят решението.

Вносителят на докладната – кметът Георги Иванов обоснова намаляването на оценката на паркинга зад „21 век“ с това, че скоро обезпечението ще падне, тъй като било незаконосъобразно. В този случай общината трябвало да бъде готова да обяви продажбата му, а не да губи време с нови оценки.

Сесията на ОбС ХасковоВ крайна сметка решението бе подкрепено от съветниците с изключение на ГЕРБ, „Българе“ и БСП, които гласуваха „Въздържал се“.

От ГЕРБ се възпротивиха и на решението да бъдат обявени за частна общинска собственост закритите училища „Христо Ботев“ и „Алеко Константинов“ в Хасково. Според началника на регионалния инспекторат по образование и общински съветник Иван Панайотов предложението не е достатъчно аргументирано и не е ясна целта на преобразуването. Тези сгради по закон можели да се ползват само за образователни и социални дейности.

Бившият председател на местния парламент Делян Делчев обясни, че дълго време се водят преговори с австрийски учебни заведения да разкрият филиал в Хасково и именно заради това двете сгради трябва да са подготвени за съответните процедури.

Сесията на ОбС ХасковоЗаради нуждата от квалифицирано мнозинство решението не бе прието. „За“ гласуваха 26 съветници, „Против“ – 12, а трима се въздържаха.

От ГЕРБ обясниха, че когато има конкретна идея за сградите, те ще я подкрепят.

На днешното си заседание общинските съветници одобриха и орязване на щата на кметската администрация с 15% по предложение на министъра на финансите Симеон Дянков. Решението бе взето без дебати за около половин минута.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.12.2011 17:41 17:41

ЛАПА,ЛАПА,ЛАПА,ЛАПАааааааааааааа…

Back to top button