Хасково

Областният управител подаде оставка два месеца след назначаването си

Областният управител на Хасково Красимир Ангелов е подал заявление до Министерски съвет за освобождаване от поста, съобщават от администрацията.

Haskovo.info припомня, че той встъпи в длъжност на 6 април. Ангелов счита това за морален акт, тъй като не е назначен от настоящия кабинет. Той благодари на всички служители на Областна администрация-Хасково за съвместната дейност и започналите инициативи за подобряване работата на администрацията и улесняване обслужването на гражданите, както и взаимодействието с общините и държавните институции.

„Надявам се, че на поста областен управител на област Хасково ще бъде назначен човек, който не се ръководи от тесни политически интереси, а да бъде воден от спазването на законите и равнопоставеността на частните и обществени субекти“, казва Ангелов.

Други областни управители в страната също подават оставки.

Малко по-късно от правителствената пресслужба съобщиха, че в Министерския съвет постъпват заявления за напускане на областни управители и заместник-областни управители от цялата страна.

Акцията е безпрецедентна и поставя на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт. Областните управители имат широкоспектърни функции, с които защитават обществения интерес. Те имат ангажимент да координират регионалното развитие от името на правителството, да упражняват контрол върху работата на териториалните структури на централната власт, да следят за законосъобразността в дейностите на местната власт и др., коментират от правителството.

Постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение във връзка с всяко едно от тях своевременно, като дотогава всички областни управители и заместник-областни управители са длъжни да изпълняват функциите си, допълват от МС.

Красимир Ангелов пое областната администрация, очаква се нов заместник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Budala
Budala
12.06.2023 11:41 11:41

Бързай Минко!

Анонимен
Анонимен
12.06.2023 13:25 13:25
Отговор до  Budala

НОИ, ГИТ, МОН кога

Марин
Марин
12.06.2023 14:49 14:49

За 5 лв работа свършил ли е?!

Сосо355
Сосо355
12.06.2023 15:06 15:06

Да наистина не е морално Но то и неговото назначение не беше морално За какво говорим Старата песен на нов глас Егати държавата По заповед на щуката и други си били подали оставка Областни управители в страната Явно имат политически проект Трябва да са чисти Нямат избор

Станчева
Станчева
12.06.2023 17:55 17:55

Павлитова вън. Ти си морално пропаднала жена , а като учителка кръгла нула.

Rockrider
Rockrider
12.06.2023 18:26 18:26

Морал за пример: „Не ме кефят избраните управленци, затова отказвам да си върша работата!“
Хвала на таквиз държавни служители! Браво! Да живей!!!

Мима
Мима
13.06.2023 11:50 11:50

Браво! Респект пред силните мъже!

Back to top button