Регион

Нямаме достатъчно бързи влакове за новата жп линия Пловдив – Свиленград

Посещението на МосковскиБългария няма влакове, които могат да развият скоростите, които ще поддържа високоскоростната жп линия Пловдив – Свиленград. Това призна днес министърът на транспорта Ивайло Московски, който инспектира участъка от Димитровград до Пловдив.

Дори и неплатените модерни мотриси „Сименс“ развиват едва 140 километра в час, а параметрите на линията са разчетени за скорост от 160 – 200 километра в час, каза Московски. Той обаче заяви, че до 2-3 години страната ни ще се сдобие с по-бързи влакове.

На жп гарата в Димитровград министър Московски коментира, че постигнатото споразумение за прекратяване на стачката в БДЖ го удовлетворява, тъй като идват празници, а хората трябва да могат да пътуват с влакове. Недоволството на железничарите коствало 2 милиона и половина лева загуби. През първите 9 месеца на година загубите на БДЖ са 25 милиона лева, а общите задължения – 800 милиона лева, допълни Московски.

Ако ни бъде поставен ултиматум да платим или да върнем немските влакове, то нямаме друг вариант освен да ги върнем, заяви министърът. Надеждите за изплащане на мотрисите са Дянков да намери пари от бюджета. Ако това не стане ще се разчита на бъдещите разговори между премиера Борисов и канцлера Меркел, каза още транспортният министър.

Вижте видео репортаж

Посещението на Московски Посещението на Московски

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button