Любопитно

Фолклорен клуб „Веселие“ представи Хасково на Балканската среща в Люлебургаз

Фолклорен клуб „Веселие“ към читалище „Кадрие Лятифова“ в Хасково представи града на 7-та Балканска среща в Люлебургаз, Турция, съобщават от общината.

Във фестивала „Балканска румелийска тракийска среща“ участваха фолклорни групи и изпълнители от България, Турция и редица Балкански държави. Община Хасково беше представлявана от заместник-кмета Танер Емин, общински съветници, кметове на населени места и др.

Организатор на „Балканска румелийска тракийска среща“ е Община Люлебургаз. Гостуването на хасковските фолклористи е в изпълнение на Протокол за сътрудничество между побратимени градове, който кметът на Хасково Станислав Дечев и кметът на Люлебургас Мурат Геренли подписаха в края на януари.

Съгласно него побратимените градове си сътрудничат и насърчават осъществяването на съвместни инициативи, проекти и дейности в областите култура и изкуство, младежки дейности и образование, климатични промени, околна среда, местно икономическо развитие, туризъм, социални услуги, енергийна ефективност и други.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button