Любопитно

„С танците на дедите ни“ за 11 път в Димитровград

Читалище „Звездица-2003“ в Димитровград кани танцови състави и хороводни клубове от цялата страна да участват в 11-ия фестивал „С танците на дедите ни“.

Той ще се проведе на 16, 17 и 18 юни. Фолклорните концерти ще са на откритата сцена на централния площад в Димитровград от 19 часа. Танцовите формации ще се представят с програма с продължителност до 20 минути.

В петъчната вечер на сцената на централния площад ще се състои концерт с участието на деца от детска градина „Слънце“, изпълнителите от ОЦТИ „Галаксико“ и Ансамбъл „Звездица“.

Вечерта на 17 юни (събота) е планиран концерт със участието на Ансамбъл „Звездица“ и Празник на хорото, с представянето на фолклорен клуб от село Крумово, Пловдивско и танцов клуб „Карамфилчето“ от Ивайловград.

Неделната вечер танцьорите от Ансамбъл „Звездица“, фолклорните формации от читалище „Нов път“ в село Добрич и танцов клуб „Купонджии“ от Раднево ще поднесат истински фурор от колорит и емоции за гражданите и гостите на Димитровград.

ФестивалПо време на фестивала местни и гостуващи майстори ще представят свои продукти в Панаир на занаятите. Изложението на майсторските произведения ще се проведе в дните от 15 до 19 юни от 17 до 21 ч.

В Панаира ще се представят занаятчии и биопроизводители от Пловдив, Габрово, Ямбол, Димитровград и Хасково. На площада се очаква да пристигнат майстори на дърворезбата, грънчарството, бижутерията, везбата и други народни художествени занаяти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button