Хасково

Пожарникари вадят 10-тонна бетонна плоча от дере, а спасители – кон от ров

Гражданска защитаВ шест спасителни операции са участвали от петък до неделя служителите на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Серията инциденти е започнала с паднала от тежкотоварен автомобил 10-тонна бетонна плоча в местността „Гяур дере“ край Харманли. Един екип пожарникари се е отзовал на сигнала, уточняват от пожарната.

Огнеборците са били повикани да окажат помощ на три катастрофи в Свиленград, Харманли и Тополовград.
В събота са отстранявали и опасни предмети край село Подкрепа. Серията спасителни операции е завършила в изваждането на паднал кон в ров в местността „Кенана“ край Хасково.

През уикенда огнеборците са се отзовали на 9 сигнала за пожари. При три от тях има нанесени материални щети. В Хасково е изгоряло ел.табло на вход на кооперация на ул. „Пролет“. Същата е загубата и за собствениците на гараж в свиленградското село Димитровче. Без бяла и черна техника е останало семейство от Любимец. Късо съединение е причинило и трита инцидента, уточняват от пожарната.

През уикенда огнеборците са се отзовали и на две лъжливи повиквания за пожари в село Узунджово и на пътя Тополовград – Елхово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button